spinning your creativity

Registracija podjetjaZa odprtje podjetja v Črni Gori je potreben samo osebni dokument in 1€.

PrednostiDavek na dobiček je med najnižjimi v Evropi in znaša samo 9%.

Časovni okvirCelotni postopek je zaključen v 7- 10 dneh.

Če ste se odločili, da boste odprli podjetje v Črni Gori, ste se pravilno odločili!

Za odprtje podjetja v Črni Gori je potreben samo osebni dokument in 1€. Za registracijo podjetja obstaja tudi opcija, da vam ni potrebno iti v Črno Goro.

Nekaj prednosti poslovanja v Črni gori - Davek na dobiček je med najnižjimi v Evropi in znaša samo 9%, v Sloveniji znaša 17%. Če želi lastnik podjetja dvigniti dobiček in ga nakazati na svoj osebni račun plača 9% davka. Tudi v tem primeru je v Sloveniji davek višji in sicer 25%. Tudi davek na dodano vrednost- DDV, je v Črni Gori nižji kot v Sloveniji in sicer 19%.

Črna Gora ima kot edina nečlanica Evropske Unije evro kot državno valuto, tako da lahko evre dvigujete tudi na bankomatu.
Tuja podjetja ali fizične osebe imajo enake pogoje za ustanovitev podjetja kot domača podjetja ali domače fizične osebe. Črna Gora ima tudi enega najenostavnejših postopkov registracije podjetja.
Ustavitveni kapital znaša samo 1 EUR!!

Korak po korak do podjetja

1. Izberite ime podjetja

Mi preverimo, če je ime podjetja na voljo in ga rezerviramo za vas. Če ni, bomo skupaj izbrali drugo ime

2. Od vas bomo potrebovali naslednje podatke:

vaše osebne podatke ( ime in priimek, naslov, davčna števila in številka potnega lista)
sedež podjetja (če nimate naslova, lahko podjetje registrirate tudi na našem naslovu) dejavnost, s katero se bo podjetje ukvarjalo

3. Ko bomo dobili vse potrebne informacije, vam bomo pripravili vso dokumentacijo za registracijo podjetja. Nato se bomo z vami dogovorili o datumu, ko bomo za vas vse pripravili v Črni gori in do konca izpeljali postopek ustanovitve podjetja.

4. Na podpis dokumentov v Črno Goro mora priti tako direktor kot tudi lastnik podjetja. S sabo morata imeti osebne dokumente. V primeru, da je ustanovitelj pravna oseba, je s sabo potrebno imeti izpis iz AJPES-a, kateri ne sme biti starejši od 3 mesecev (obstaja pa tudi opcija, da vse stvari glede ustanovitve uredimo s pooblastili, kar pomeni, da vam ne bo potrebno priti v Črno Goro)

5. Mi za vas pripravimo vse dokumente, Vi samo pri notarju podpišete in overite vse potrebne dokumente (pogodba o ustanovitvi podjetja, pooblastila, dokumenti za banko,...) in nam jih vrnete nazaj po pošti.

6. Dokumentacijo pošljemo na sodišče.

V roku od 7 do 10 dni za vas pridobimo:

Ustanovitveni akt (Odluka-Ugovor o osnivanju, Statut)
Sklep o registraciji podjetja
Matična številka
Davčna številka
Davčna številka podjetja
Carinska številka podjetja
Žig podjetja
Poslovni bančni račun
Celotni postopek je zaključen v 7- 10 dneh.

Če ste zainteresirani za ustanovitev podjetja v Črni Gori nam pišite na mail prodaja@agencijaspin.si ali nas pokličite na telefonsko številko 070 777 766 in pomagali vam bomo.


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Maja Bujas

Finance in marketing

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.