spinning your creativity

RegistracijaZa otvaranje poduzeća u Crnoj Gori potreban vam je samo osobni dokument i 1 € osnivačkog kapitala.

PrijednostiIPorez na dobit je među najnižima u Europi i iznosi samo 9%.

PostupakPostupak registracije poduzeća traje od 7-10 dana.

Na pravom ste mjestu. Naša tvrtka Spin Global Consulting d.o.o. ima iznimno bogato iskustvo s otvaranjem tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. A možemo Vam ponuditi svoje usluge i u Crnoj Gori.

Naša tvrtka bavi se pružanjem usluga, koje najviše trebaju osobe koje bi željele otvoriti tvrtku ili raditi u Crnoj Gori. Naše usluge najviše koriste stranci i strane tvrtke koji žele ući na crnogorsko tržište. Svim zainteresiranim možemo pomoći ako žele doći i raditi na crnogorskom tržištu. Pomažemo kod procesa otvaranja nove tvrtke, pomažemo kod otvaranja bankovnog računa u različitim bankama, nudimo kvalitetne računovodstvene usluge, nudimo mogućnost najma virtualnih ureda. Nudimo pomoć kod administrativnih poslova (priprema ugovora, prijevodi različitih dokumenata (obični prijevodi i prijevodi sudskog tumača)), nudimo pomoć kod traženja poslovnih prostora (za najam ili kupnju), pomažemo kod stjecanja sufinanciranja iz fondova EU. Nudimo Vam i sve ostale informacije i analize vezane za crnogorsko tržište.

 

Da biste otvorili tvrtku u Crnoj Gori potreban Vam je samo pasoš, 1€ i jedan dan u Crnoj Gori.

 

Pogodnosti poslovanja u Crnoj Gori

Porez na dobit je među najnižima u Europi i iznosi samo 9%. U Sloveniji je porez na dobit 19%.

Ako vlasnik tvrtke želi podići dobit i isplatiti je na svoj osobni račun, plaća samo 9% poreza. Također u ovom slučaju porez u Sloveniji je veći, to je 25%. I porez na dodanu vrijednost – PDV u Crnoj Gori je puno niži nego u Sloveniji i Hrvatskoj, i to je samo 19%.

Crna gora ima jedina, kao nečlanica Europske Unije, euro kao nacionalnu valutu, tako da možete na bankomatu podići eure.

Strane tvrtke ili fizičke osobe imaju iste uvjete za osnivanje tvrtke kao domaće tvrtke ili domaće fizičke osobe. Crna Gora također ima najjednostavniji i najjeftiniji postupak registracije poduzeća.

Osnivački kapital iznosi samo 1 EURO!

 

Korak po korak do Vašeg poduzeća u Crnoj Gori

1. Odaberite ime poduzeća

Mi ćemo provjeriti za Vas u registru ako je odabrano ime slobodno i rezervirati ga za Vas. Ako nije, morat ćete pronaći drugo ime.

2. Od Vas će nam trebati sljedeći podatci:

 • Vaši osobni podatci (ime i prezime, adresa, porezni broj i broj putovnice)
 • Sjedište poduzeća (ako nemate adresu, možete registrirati poduzeće na našoj adresi)
 • Djelatnosti sa kojima će se Vaša tvrtka baviti

3. Kad dobijemo sve potrebne informacije, pripremit ćemo Vam svu dokumentaciju za registraciju novog poduzeća. Nakon toga dogovorimo termin za potpis dokumentacije s Vama kad možete doći u Crnu Goru.

4. Na potpis dokumentacije u Crnu Goru mora doći i direktor i vlasnik poduzeća. Sa sobom moraju imati važeće putovnice. U slučaju da je osnivač strana tvrtka, mora sa sobom imati i ispis iz registra u kojem je strana tvrtka registrirana, preveden i ovjeren, ispis iz registra ne smije biti stariji od 3 mjeseca.

5. Kod javnog bilježnika se potpišu i ovjere svi potrebni dokumenti (ugovor o osnivanju poduzeća, ovlaštenja, dokumenti za banku,…)

6. Dokumentacija se šalje na sud za upis u registar.

 

U roku od 7 - 10 dana dobivate:

 • Akt o osnivanju poduzeća (Odluka-Ugovor o osnivanju, Statut)
 • Rješenje o registraciji poduzeća
 • Matični broj
 • PIB broj
 • PDV broj
 • Carinski broj
 • Pečat poduzeća
 • Poslovni račun kod banke

Cijeli proces je završen u roku od 7 do 10 dana.

 

Za sve informacije ili za ponudu nas kontaktirajte na 00386 70 77 77 95 ili nam šaljite e-mail na trzenje@agencijaspin.si.


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Mirela Rebić

administracija

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.