spinning your creativity

Poslovanje u Njemačkoj: Soka-bau, Zoll i Freistellungsbescheinigung


Jeste li dobili ponudu za poslovnu priliku u Njemačkoj za pružanje usluga? Razmatrate li mogućnost sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji s njemačkom tvrtkom? Prije nego što zakoračite na njemačko poslovno tržište, važno je imati na umu da ćete morati ishoditi odgovarajuće dokumente i ispunjavati obaveze kako u području radnog prava tako i u području oporezivanja za vaše poduzeće, zaposlenike te obvezu PDV-a u Njemačkoj.

Za tvrtke koje planiraju proširiti svoje građevinske usluge na njemačko tržište, pružamo podršku u pripremi ključnih dokumenata kako bi njihovo poslovanje u Njemačkoj moglo besprijekorno funkcionirati i biti u skladu s njemačkim zakonodavstvom.

Korak 1 - Zoll prijava

Poslodavci sa prebivalištem u stranim zemljama ili tvrtke koje zapošljavaju radnike u Njemačkoj od kompanija sa sjedištem u stranim zemljama dužni su prijaviti svoje zaposlenike u njemačkoj carinskoj službi (Zoll) i izjaviti da ispunjavaju radne uvjete koji su na snazi u Njemačkoj. Radnici moraju biti registrirani od prvog radnog dana u Njemačkoj i prijava se mora raditi za svako gradilište posebno. U Spin Global Consulting d.o.o. sređujemo vašu prijavu za vas brzo i lako, a to vam osigurava da se prijavite njemačkim vlastima, izbjegavajući na taj način velike novčane kazne koje možete dobiti ako to ne učinite ili to ne učinite ispravno!

 

Korak 2 - Soka-bau

Njemačka je osnovala fond za naknade za godišnji odmor za radnike u građevinskoj industriji. Građevinska industrija u njemačkom poreznom smislu obuhvaća širok spektar djelatnosti, stoga je potrebno konzultirati ured Soka-Bau kako biste utvrdili podliježe li vaša djelatnost ovom fondu i trebate li uplaćivati doprinose u ovaj fond za svoju djelatnost. U Spin Global Consulting d.o.o. mi vam pomažemo pri sređivanju i dobivanju Soka-bau potvrde. Prepustite ovaj posao stručnjacima, a u međuvremenu vi ćete se moći usredotočiti na druge stvari, kao organizaciju samog rada u Njemačkoj.

 

Korak 3 - Freistellungsbescheinigung

Potvrdu o oslobađanju poreza na gradnju mora imati bilo koja strana tvrtka koja pruža usluge građenja, ugradnje ili ugradnje u Njemačkoj. Potvrda nije uvjet za početak rada, ali je uvjet za plaćanje računa od strane naručitelja. U slučaju da svom klijentu ne predate potvrdu, on mora zadržati 15% vrijednosti računa prilikom plaćanja računa i predati ga njemačkom poreznom uredu za svako plaćanje računa. Zadržani porez može se povratiti, ali tek nakon provjere poreznih obveza početkom sljedeće godine. Provjera poreznih obveza kalendarski je pregled sve dokumentacije koja se odnosi na rad u Njemačkoj i putem koje se utvrđuju moguće obveze poreza ili poreza na dohodak prema njemačkoj državi. A naša tvrtka vam naravno može pomoći da to pridobijete.

Za više informacija pozovite nas na 00385 99 4 77 77 61 ili nam pišite na info@spinconsulting.eu kako bismo Vas danas mogli profesionalno savjetovati i pripremiti našu sveobuhvatnu paletu usluga.

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Mirela Rebić

administracija

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.