spinning your creativity

Osobni identifikacijski broj za strance u HR


OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJSvakom strancu koji želi imati poduzeće u Hrvatskoj potreban je i hrvatski osobni identifikacijski broj (OIB).

BRZINAU koliko hrvatskog OIB-a još nemate, mi Vam možemo pomoći dobiti ga u jednom danu.

ŠTA NAM TREBAZa dobivanje OIB-a potreban nam je potpisan zahtjev i fotokopija osobnog dokumenta ili putovnice.

Spin Global Consulting d.o.o. nudi pomoć strancima (zbog isplate mirovine, zbog otvaranja tvrtke, zbog kupnje nekretnine...) i stranim tvrtkama (zbog otvaranja tvrtke ili podružnice, zbog otvaranja bankovnog računa...itd.) kod dobivanja osobnog identifikacijskog broja (OIB) u Hrvatskoj.

 

Svakom strancu koji želi imati registrirati ili kupiti tvrtku u Hrvatskoj potreban je i hrvatski osobni identifikacijski broj (OIB).

U koliko hrvatskog OIB-a još nemate, mi Vam možemo pomoći kod dobivanja OIB broja i to u jednom danu.

 

Osobni identifikacijski broj (u nastavku: OIB) određuje i dodjeljuje se:

1. kod prijave boravka na području Republike Hrvatske - tada strana fizička osoba odlazi u Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)


2. kada je nastao povod za praćenje - tada strana osoba (fizička i pravna) odlazi u Poreznu upravu.

 

POVOD ZA PRAĆENJE može nastati iz nekoliko razloga i to:

1. kada strana osoba postaje poreznim obveznikom prema posebnom propisu (obračun drugog dohotka, obračun poreza po odbitku i ostalo)

2. kada strana osoba postaje poreznim obveznikom jer stječe imovinu na koju se plaća porez i upisuje se u službenu evidenciju u kojoj se vodi vlasništvo te imovine (nekretnine - porez na promet nekretnina, upis u gruntovnicu, upis u evidenciju obveznika komunalne naknade, porez na kuće za odmor, automobili - porez na cestovna motorna vozila, upis u evidenciju vlasnika vozila u MUP-u i ostalo)


3. kada strana osoba upisuje stjecanje prava i obveza u službenu evidenciju, a da pri tome ne postaje porezni obveznik (stjecanje vrijednosnih papira, otvaranje bankovnih računa, osnivanje trgovačkog društva, ostvarivanje prava na mirovinu iz Republike Hrvatske i ostalo)

4. kada to zahtjeva strana osoba, radi obveza propisanih posebnim zakonima

 

U koliko želite da Vam mi ishodimo hrvatski OIB, od Vas će nam trebati fotokopija važeće putovnice, na kojoj mora biti vidljivo:

- mjesto rođenja,
- adresa prebivališta,
- potpis

 

Uz to nam trebaju još podaci o Vašim roditeljima (ime, prezime i rođ. Prezime oca i majke) i potpis specijalnog ovlaštenja / punomoći za našu tvrtku.

 

Za sve informacije ili za ponudu nas kontaktirajte na 00385 99 41 77 77 61 ili nam šaljite e-mail na info@spinconsulting.eu

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Direktor

Maja Bujas

Radne dozvole

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.