spinning your creativity

Osobni identifikacijski broj za strance u HR


OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJSvakom strancu koji želi imati poduzeće u Hrvatskoj potreban je i hrvatski osobni identifikacijski broj (OIB).

BRZINAU koliko hrvatskog OIB-a još nemate, mi Vam možemo pomoći dobiti ga u jednom danu.

ŠTA NAM TREBAZa dobivanje OIB-a potreban nam je potpisan zahtjev i fotokopija osobnog dokumenta ili putovnice.

Spin Global Consulting d.o.o. nudi pomoć strancima (zbog isplate mirovine, zbog otvaranja tvrtke, zbog kupnje nekretnine...) i stranim tvrtkama (zbog otvaranja tvrtke ili podružnice, zbog otvaranja bankovnog računa...itd.) kod dobivanja osobnog identifikacijskog broja (OIB) u Hrvatskoj.

 

Svakom strancu koji želi imati, registrirati ili kupiti tvrtku u Hrvatskoj potreban je i hrvatski osobni identifikacijski broj (OIB).

Ako još niste dobili hrvatski OIB broj, s našom pomoći možete ga dobiti u roku od jednog dana.

 

Osobni identifikacijski broj (u nastavku: OIB) određuje i dodjeljuje se:

1. kod prijave boravka na području Republike Hrvatske - tada strana fizička osoba odlazi u Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)


2. kada je nastao povod za praćenje - tada strana osoba (fizička i pravna) odlazi u Poreznu upravu.

 

POVOD ZA PRAĆENJE može nastati iz nekoliko razloga i to:

1. kada strana osoba postaje poreznim obveznikom prema posebnom propisu (obračun drugog dohotka, obračun poreza po odbitku i ostalo)

2. kada strana osoba postaje poreznim obveznikom jer stječe imovinu na koju se plaća porez i upisuje se u službenu evidenciju u kojoj se vodi vlasništvo te imovine (nekretnine - porez na promet nekretnina, upis u gruntovnicu, upis u evidenciju obveznika komunalne naknade, porez na kuće za odmor, automobili - porez na cestovna motorna vozila, upis u evidenciju vlasnika vozila u MUP-u i ostalo)


3. kada strana osoba upisuje stjecanje prava i obveza u službenu evidenciju, a da pri tome ne postaje porezni obveznik (stjecanje vrijednosnih papira, otvaranje bankovnih računa, osnivanje trgovačkog društva, ostvarivanje prava na mirovinu iz Republike Hrvatske i ostalo)

4. kada to zahtjeva strana osoba, radi obveza propisanih posebnim zakonima

 

Ukoliko želite da Vam mi ishodimo hrvatski OIB, od Vas će nam trebati fotokopija važeće putovnice, na kojoj mora biti vidljivo:

- mjesto rođenja
- adresa prebivališta
- potpis

Uz to nam trebaju još podaci o Vašim roditeljima (ime, prezime i rođ. prezime oca i majke) i potpis specijalnog ovlaštenja / punomoći za našu tvrtku.

 

Za sve informacije ili za ponudu nas kontaktirajte na 00385 99 41 77 77 61 ili nam šaljite e-mail na info@spinconsulting.eu.

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Mirela Rebić

administracija

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.