spinning your creativity

Prijevodi i sudski tumač


OVJERENI PRIJEVOD Ovjereni prijevod znaći da prijevod sadrži žig i potpis sudskog tumača koji time potvrđuje da je prijevod istovjetan izvorniku te da je kao takav vjerodostojan i pravovaljan!

NEOVJERENI PRIJEVODZa razliku od ovjerenog, neovjereni prijevod ne sadrži žig sudskog tumača i koristi se za prijevode novinskih članaka, web stranica, dopisa i ostalog za što nije potrebna ovjera sudskog tumača.

NA KOJIM DOKUMENTIMA JE POTREBAN OVJERERNI PRIJEVOD?Certifikat profesije, dokaz o kvalifikaciji, potvrde o nekažnjavanju, potvrda mjesta boravka, rodnih listova, putovnica, izvadak iz sudskog registra...itd

Trebate prijevod različitih dokumenata ili možda ovjeren prijevod sudskog tumača?  Mi smo tu za Vas!

Spin Global Consulting d.o.o. nudi Vam pomoć kod dobivanja različitih prijevoda - brzo i povoljno!

Ovjereni prijevod: Ovjereni prijevod znači da prijevod sadrži žig i potpis sudskog tumača koji time potvrđuje da je prijevod istovjetan izvorniku te da je kao takav vjerodostojan i pravovaljan pred različitim tijelima državne uprave, ministarstvima, tvrtkama, školama, fakultetima, odnosno ima snagu izvornika.


Neovjereni prijevod: Za razliku od ovjerenog, neovjereni prijevod ne sadrži žig sudskog tumača, i to na tekstovima kod kojih nije potrebna ovjera, a riječ je uglavnom o prijevodima web stranica, dopisa, novinskih članaka i ostaloga za što naručitelj smatra da mu nije potreba ovjera sudskog tumača.

 

Svi službeni dokumenti zahtijevaju prijevod ovlaštenog sudskog tumača, koji sa svojom izjavom potvrđuje identitet ovjerenog orginalnog prijevoda. Sudski tumač je osoba koju nakon položenog ispita za sudske tumače imenuje Županijski ili Trgovački sud. Imenuje se na razdoblje od četiri godine te se nakon toga imenovanje produljuje. Sudski tumač svojim potpisom i pečatom potvrđuje da je prijevod koji je napravio na ciljnom jeziku istovjetan izvorniku na polaznom jeziku.

 

Na kojim dokumentima je potreban ovjereni prijevod?


Prijevod sudskih tumača potreban je za dokumente osobne prirode: certifikat profesije, dokaz o kvalifikaciji, potvrde o nekažnjavanju, potvrda mjesta boravka, rodnih listova, putovnica, izvadak iz sudskog registra, ovlaštenja, itd.

 

Prijevod sudskih tumača i obične prijevode trebate na različitih dokumentima za različita pravna mišljenja, presude, sudska rješenja, rješenja o mirovini, medicinska dokumentacija, tehničke specifikacije, knjigovodstvena dokumentacija, osobne isprave, upute za korištenje, sigurnosno-tehnički listovi, razne vrste ugovora, životopisi, prijevode web stranice i još mnogo toga.

 

Također, prijevod sudskih tumača potreban je kod svih potrebnih dokumenata za osnivanje tvrtke ili podružnice (izvadak iz sudskog registra, izvadak iz Obrtnog registra, Europska potvrda i drugih isprava).

 

Nudimo obične prijevode i sudsko ovjerene prijevode sa/na:


• hrvatski
• slovenski
• engleski
• njemački
• talijanski
• francuski
• španjolski
• bosanski
• srpski
• ruski
• makedonski 
• kineski
• arapski


te po dogovoru i na drugim jezicima.

 

Ovjereni dokumenti mogu se predati osobno, biti poslani brzom poštom na željenu adresu ili na neki drugi način po dogovoru.

 

KOD NARUDŽBE VEĆE KOLIČINE, NUDIMO POSEBNE POPUSTE!

 

Spin Global Consulting d.o.o. ima bogato iskustvo u prevođenju sudskih i službenih dokumenata. Suradnja s kvalificiranim zakonskim tumačima i prevoditeljima osigurava visok standard kvalitete u svim prijevodima, što je od ključnog značaja za međunarodno poslovanje. Možete se osloniti na nas za sve vrste prijevoda koji su važni za vaše poslovanje širom svijeta.

 

Za sve informacije ili za dobivanje ponude, slobodno nas kontaktirajte na 00385 99 477 77 61 ili putem e-maila na info@spinconsulting.eu.

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Mirela Rebić

administracija

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.