spinning your creativity

Rad u Njemačkoj. Zoll prijava i Soka bau


Da li vam je ponuđena poslovna prilika za pružanje usluga u Njemačkoj? Da li sklapate ugovor o poslovnoj suradnji s njemačkom tvrtkom? Prije nego što uđete na njemačko poslovno tržište, dobro je znati da morate dobiti dokumente i u Njemačkoj. Morate ispuniti svoje obveze u području radnog prava kao i u području oporezivanja poduzeća, zaposlenika i obveza PDV-a.

Za tvrtke koje žele proširiti svoje građevinske usluge na njemačko tržište, nudimo pomoć u sređivanju najvažnijih dokumenata. Tako će se vaše poslovanje u Njemačkoj odvijati nesmetano i u skladu s njemačkim zakonom.

 

Korak 1 - Zoll prijava

Poslodavci sa prebivalištem u stranim zemljama ili tvrtke koje zapošljavaju radnike u Njemačkoj od kompanija sa sjedištem u stranim zemljama dužni su prijaviti svoje zaposlenike u Njemačkoj carinskoj službi (Zoll) i izjaviti da ispunjavaju radne uvjete koji su na snazi u Njemačkoj. Radnici moraju biti registrirani od prvog radnog dana u Njemačkoj i prijava se mora raditi za svako gradilište posebno. U SGC d.o.o. sređujemo vašu prijavu za vas brzo i lako, a to vam osigurava da se prijavite njemačkim vlastima, izbjegavajući na taj način velike novčane kazne koje možete dobiti ako to ne učinite ili to ne učinite dobro!

 

Korak 2 -  Soka-bau

Njemačka je osnovala fond za naknade za godišnji odmor za radnike za građevinsku industriju. U njemačkom poreznom smislu građevinska industrija se smatra u najširem smislu, pa je potrebno provjeriti u dotičnom uredu Soka-Bau je li djelatnost kojom se bavite dio fonda ili ne i morate li uplatiti doprinos u fond. U SGC d.o.o. mi vam pomažemo pri sređivanju i. dobivanje ove Soka-bau potvrde. Povjerite ovaj rad stručnjacima, a u međuvremenu ćete se moći usredotočiti na druge stvari, kao  organizaciju samog rada u Njemačkoj.

 

Za više informacija pozovite nas na 00386 (0) 70 77 77 04 ili nam pišite na ured@spinconsulting.eu kako bismo vam danas mogli profesionalno savjetovati i pripremiti našu sveobuhvatnu paletu usluga.


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Direktor

Maja Bujas

Radne dozvole

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.