spinning your creativity

Poslovanje u Njemačkoj - Soka-bau i Zoll


Da li vam je ponuđena poslovna prilika za pružanje usluga u Njemačkoj? Da li sklapate ugovor o poslovnoj suradnji s njemačkom tvrtkom? Prije nego što uđete na njemačko poslovno tržište, dobro je znati da morate dobiti dokumente i u Njemačkoj. Morate ispuniti svoje obaveze u području radnog prava kao i u području oporezivanja poduzeća, zaposlenika i obveza PDV-a.

Za tvrtke koje žele proširiti svoje građevinske usluge na njemačko tržište, nudimo pomoć u sređivanju najvažnijih dokumenata. Tako će se vaše poslovanje u Njemačkoj odvijati nesmetano i u skladu s njemačkim zakonima.

 

Korak 1 - Zoll prijava

Poslodavci sa prebivalištem u stranim zemljama ili tvrtke koje zapošljavaju radnike u Njemačkoj od kompanija sa sjedištem u stranim zemljama dužni su prijaviti svoje zaposlenike u Njemačkoj carinskoj službi (Zoll) i izjaviti da ispunjavaju radne uvjete koji su na snazi u Njemačkoj. Radnici moraju biti registrirani od prvog radnog dana u Njemačkoj i prijava se mora raditi za svako gradilište posebno. U Spin Global Consulting d.o.o. sređujemo vašu prijavu za vas brzo i lako, a to vam osigurava da se prijavite njemačkim vlastima, izbjegavajući na taj način velike novčane kazne koje možete dobiti ako to ne učinite ili to ne učinite dobro!

 

Korak 2 - Soka-bau

Njemačka je osnovala fond za naknade za godišnji odmor za radnike za građevinsku industriju. U njemačkom poreznom smislu građevinska industrija se smatra u najširem smislu, pa je potrebno provjeriti u dotičnom uredu Soka-Bau je li djelatnost kojom se bavite dio fonda ili ne i morate li uplatiti doprinos u fond. U Spin Global Consulting d.o.o. mi vam pomažemo pri sređivanju i. dobivanju ove Soka-bau potvrde. Povjerite ovaj rad stručnjacima, a u međuvremenu vi ćete se moći usredotočiti na druge stvari, kao organizaciju samog rada u Njemačkoj.

 

Za više informacija pozovite nas na 00385 92 5031 381 ili nam pišite na ured@spinconsulting.eu kako bismo vam danas mogli profesionalno savjetovati i pripremiti našu sveobuhvatnu paletu usluga.

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Direktor

Loreta Stojčevski

Radne dozvole

Matjaž Črpič

Finance

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.