spinning your creativity

Poslovanje u Njemačkoj: Soka-bau i Zoll


Jeste li dobili ponudu za poslovnu priliku u Njemačkoj za pružanje usluga? Razmatrate li mogućnost sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji s njemačkom tvrtkom? Prije nego što zakoračite na njemačko poslovno tržište, važno je imati na umu da ćete morati ishoditi odgovarajuće dokumente i ispunjavati obaveze kako u području radnog prava tako i u području oporezivanja za vaše poduzeće, zaposlenike te obvezu PDV-a u Njemačkoj.

Za tvrtke koje planiraju proširiti svoje građevinske usluge na njemačko tržište, pružamo podršku u pripremi ključnih dokumenata kako bi njihovo poslovanje u Njemačkoj moglo besprijekorno funkcionirati i biti u skladu s njemačkim zakonodavstvom.

Korak 1 - Zoll prijava

Poslodavci sa prebivalištem u stranim zemljama ili tvrtke koje zapošljavaju radnike u Njemačkoj od kompanija sa sjedištem u stranim zemljama dužni su prijaviti svoje zaposlenike u njemačkoj carinskoj službi (Zoll) i izjaviti da ispunjavaju radne uvjete koji su na snazi u Njemačkoj. Radnici moraju biti registrirani od prvog radnog dana u Njemačkoj i prijava se mora raditi za svako gradilište posebno. U Spin Global Consulting d.o.o. sređujemo vašu prijavu za vas brzo i lako, a to vam osigurava da se prijavite njemačkim vlastima, izbjegavajući na taj način velike novčane kazne koje možete dobiti ako to ne učinite ili to ne učinite ispravno!

 

Korak 2 - Soka-bau

Njemačka je osnovala fond za naknade za godišnji odmor za radnike u građevinskoj industriji. Građevinska industrija u njemačkom poreznom smislu obuhvaća širok spektar djelatnosti, stoga je potrebno konzultirati ured Soka-Bau kako biste utvrdili podliježe li vaša djelatnost ovom fondu i trebate li uplaćivati doprinose u ovaj fond za svoju djelatnost. U Spin Global Consulting d.o.o. mi vam pomažemo pri sređivanju i dobivanju Soka-bau potvrde. Prepustite ovaj posao stručnjacima, a u međuvremenu vi ćete se moći usredotočiti na druge stvari, kao organizaciju samog rada u Njemačkoj.

 

Za više informacija pozovite nas na 00385 99 4 77 77 61 ili nam pišite na info@spinconsulting.eu kako bismo Vas danas mogli profesionalno savjetovati i pripremiti našu sveobuhvatnu paletu usluga.

 


Kontaktirajte nas

Informacije

Osnovne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Mirela Rebić

administracija

Maja Bujas

Radne dozvole & financije

Spin Global Consulting d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.